Kérjük válasszon régiót  
Global contacts

Több mint 50 országban vagyunk jelen. Ha nem találja országát a listában, kérem válassza a nemzetközi elérhetőségeket.

View contacts
Global contacts

Több mint 50 országban vagyunk jelen. Ha nem találja országát a listában, kérem válassza a nemzetközi elérhetőségeket.

View contacts
Global contacts

Több mint 50 országban vagyunk jelen. Ha nem találja országát a listában, kérem válassza a nemzetközi elérhetőségeket.

View contacts
Global contacts

Több mint 50 országban vagyunk jelen. Ha nem találja országát a listában, kérem válassza a nemzetközi elérhetőségeket.

View contacts
Global contacts

Több mint 50 országban vagyunk jelen. Ha nem találja országát a listában, kérem válassza a nemzetközi elérhetőségeket.

View contacts
Karrier

Cél

Az ISS Szolgáltatási Egyetem egy fogékony környezetet alakít ki az ISS vezetőkből, amely  fokozván a tervező készséget, arányosan közbenjár a create2005 eredményességében.

Az ISS Szolgáltatási Egyetem minden tevékenységi köre alá lesz rendelve a Create2005 és az Encentivise™ bevezetésének a következő eszközökkel:

  • Az ISS kultúra kiépítése
  • ISS alap szakértelem kifejlesztése és szintmeghatározása
  • A gyors tanulás és fogalom áthelyezés bevezetése 
  • Szolgáltatási Nyereséglánc kezelési eszközeinek megtanítása 
  • Az ISS tudás megosztása a megrendelőkkel

Az ISS Szolgáltatási egyetem modellje

service university model   

Az ISS Szolgáltatási Egyetem célja:

Az ISS Szolgáltatási Egyetem hangsúlyozni akarja az ISS Üzlet és Kultúra fejlesztését és fokozását. A programok elősegítik a felvásárolt és szerződtetett cégek integrációját az ISS Testületi Kultúrába, eltörlik a határvonalakat, és a kulturális sorompókat olyan rendezvények segítségével, amelyben a világ minden tájáról vannak résztvevők. Ily módon meg lehet nyitni azt a hálózatot, ahol az ISS csoport munkatársai meg tudják egymással osztani elméleti és gyakorlati tudásukat.

Az ISS Szolgáltatási Egyetem céljai mindig kapcsolatban lesznek a Create2005-tel. Az ISS Csoport testre szabott üzleti programokat dolgoz ki és vezet be, amelyek azonosulnak a legmagasabb prioritásokkal.

Az ISS Szolgáltatási Egyetem, olyan programok kifejlesztésére koncentrál, amelyek nyomatékosabbá teszik az alábbi három területet.

  • ISS Kultúra & Integráció
  • ISS Üzleti Szakértelem
  • ISS Szolgáltatási Stratégiák

    ISS Általános Oktatás

iss global training 

 A kultúra és az ISS üzletvitele elsőfokú prioritást élvez.

AZ ISS Advantage Programme egy erős elkötelezettséget hoz létre a Create2005 jövőképünkhöz kapcsolódóan, és motiválni fogja minden szintű vezetőnket. Célja, hogy fokozza az újítást és a csoportmunkát. A célokat úgy határozzuk meg, hogy elérhetők legyenek, amit az E=MC2  képlet is biztosít. Ez az egyedülálló átfogó program bátorítja a kitűzött célok elérését, és erősíti hitünket a szervezeti értékeinkben. A nyitottság a pozitív változást fogja fokozni. A célokat elérve, megkönnyítjük a jövőbeli fejlődés és siker tervezését.

Ezt a programot többször tartjuk egy évben.

ISS Üzleti Alkalmasság

Minden "műhely" egy vagy több említett üzleti témára koncentrál. Az ISS Csoport átfogó üzleti gyakorlatra tett szert, mint vezető szolgáltató cég. Fontos, hogy ezt a tudást és gyakorlatot meg tudjuk osztani és fel tudjuk használni az egész ISS csoportban.

Az első ilyen gyakorlat a Nagy Megrendelők Megnyerése és Megtartása. 2001-ben a koppenhágai ISS Szolgáltatási Egyetemen kétszer lesz megrendezve. Célkitűzések között több ilyen gyakorlat megrendezése is szerepel az elkövetkezendő években.

ISS Szolgáltatási Stratégiák

Fontos, hogy a résztvevőket megtanítsuk az új szolgáltatási stratégiák és elképzelések alapjaira, melyeket a Create2005-ben lehet alkalmazni. Hogy mindig előtérben legyünk a nagy áttörő koncepciók alkalmazásában, mindig a nevezetes nemzetközi üzleti iskolák legújabb üzleti elméleteit, és helyzetgyakorlatait kell alkalmaznunk. Az új elképzelések, jobb eredmények és csoportmunka megteremtéséhez létre kell hozni egy olyan fórumot, ahol az új ötleteket és elképzeléseket lehet alkalmazni.

Az oktatási program tartalmának alapjait a Szolgáltatási Nyereséglánc, valamint egyéb új Szolgáltatási Stratégiai Elképzelések fogják képezni.

Átfogó Vezetői Lehetőségek (Global Management Opportunity (GO)) Magasfokú Vezetői Program

(GO) az ISS Karrier Csereprogram része, amelyet a magas kvalitású vezetők számára tartanak az ISS Szolgáltatási Egyetemen. A célja, hogy kifejlesszen egy tehetséges nemzetközi közösséget , amely nemzetközi látókörrel és átfogó gondolkodásmóddal rendelkezik.

A nemzetközi kiírásra jelentkezők, és egyéb magas kvalitású vezetők részt vesznek egy speciálisan testre szabott végrehajtó programon az ISS Szolgáltatási Egyetemen. A fő célja ennek az egyedülálló programnak, hogy olyan fiatal tehetségeket fejlesszen ki, a világ minden tájékáról összegyűjtve őket, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

Mini-EMBA

Az ISS Szolgáltatási Egyetem aktív szerepet vállal együtt egy csoport nemzetközi szolgáltató céggel egy egyedülálló MINI-EMBA (diploma program) "Managing the Service Delivery System 2001"programaban. A főiskolai szintű oktatásokat több olyan tanár fogja tartani, akik vezető nemzetközi iskolák tanárai.

Egyetemi kapcsolatok fejlesztése nemzetközi üzleti iskolákkal

Az ISS Szolgáltatási Egyetem közeli kapcsolatokat és kapcsolatrendszereket szeretne világszerte kifejleszteni olyan neves üzleti iskolákkal, akik a szolgáltatási iparra specializálódtak. Ilyenek a Harvard Business School, IMD, INSED, London Business School.

Az ISS A/S partnerstátusszal rendelkező tagja az IMD (International Institution for Management Development, Switzerland) Learning Network-nek. Ez a tagság közvetlen hozzáférést biztosít az IMD legutolsó, éles kutatási eredményeihez, amely az új ötletek bevezetését más fényben világítja meg a nemzetközi végrehajtó vezetőségek fejlesztéseiben.

ISS Learning Knowledge Centre (ISS Tudás Elsajátítási Központ)

Az ISS Szolgáltatási Egyetem felajánlja szolgáltatásait különböző tagországoknak és azok üzleti kapcsolatai részére, hogy kifejleszthessen egy tanulás kultúrát. Ez a szolgáltatás magába foglalhat program kivitelezéseket, minőségi szintemelő programokat, minőségi oktatókat az országhatárokon túlról.
A szolgáltatásokat eszközként minősítik az üzleti életben, mint belső konzultációs szolgáltatást., amely fokozza a legjobb gyakorlati modellek szintfejlődését az ISS Csoportban. A programok és trénerek igénybevétele az adott ország ügyvezető igazgatójának döntéskörébe tartozik.

Az ISS Szolgáltatási Egyetem bevon a Tudás Elsajátítási Központba egy tréning adatbázist, amely adott esetben az ISS intranet részévé válhat.

ISS Általános Megrendelői Akadémia

Az ISS Szolgáltatási Egyetem átfogó tudását, és gyakorlatát megosztaná az általános szolgáltatási ipar megrendelőivel. Meghívna olyan nemzetközi megrendelői célcsoportokat, akik érdekeltek abban, hogy mélyebb szintű ismereteket szerezzenek a szolgáltatási iparról, és arról, hogy miként lehet átfogó nemzetközi szinten ezt kivitelezni. A megrendelői igényeket egy speciális témakörbe lehetne foglalni, amelyek a Szolgáltatási Haszonlánc elvének részét képezné. A szolgáltatási iparra koncentráló nemzetközi konferenciákat lehetne szervezni.

A megrendelőket inspirálhatja az a tudat, hogy az ISS Szolgáltatási Egyetem saját szervezetüket egy szolgáltatás központú szervezetté alakítja át, egy testre szabott "műhelyből" szakértőszervezetté, a szervezet szolgáltatási iparrá való fejlődésében.

>> vissza a lap elejére